THE ARTIST

THE ARTIST USA 2010
Instruktør: Michel Hazanavicius
Manuskript: Michel Hazanavicius
Medvirkende: Jean Dujardin, Bérénice Bejo,
John Goodman.
Søndag 11.9.2022, kl. 16.15
Spilletid: 96 minutter

Vores egen filmklub er opkaldt efter en af stumfilmtidens største stjerner, Rudolph Valentino. Det er den periode vi bliver taget tilbage til i denne sort/hvide film fra år 2012. Den indkasserede ikke færre end fem Oscars – deriblandt en for den bedste film.
I 1927 er den berømte Hollywood-stumfilmstjerne George Valentin beundret og elsket af alle, og det skorter ikke på tilbud om lukrative roller. Da han hjælper en ny ung skuespillerinde, Peppy Miller, med at får en rolle i en film, bliver han samtidig forelsket i hende. Hans allerede vaklende ægteskab ebber ud, og det samme gør stumfilmens tid. Det får konsekvenser, når man som Valentin nægter at forstå, at talefilmen er fremtiden.
Filmen er en vidunderlig hyldest til filmens pionerer. Med fortællerglæde og kreativitet er det en hyldest til entusiasmen og til filmen – den kunstform som stumfilm var. Hvem skulle tro, at man her næsten 100 år senere vil kunne falde for en stumfilm – men det gør man, se selv!
Filmen er valgt i samarbejde med filmanmelderen Christian Monggaard fra dagbladet Information. Christian vil med udgangspunkt i netop denne film, tale om kærligheden til film.

klik og læs mere