GRANDMOTHER

GRANDMOTHER New Zealand 2021
Instruktør:  Matthew J. Saville
Manuskript: Matthew J. Saville
Medvirkende: Charlotte Rampling, George Ferrier, Marton Csokas, Edith Poor
Søndag 21.1.2024, kl. 16.15
Spilletid: 94 minutter.

Sams selvdestruktive opførsel har ført hans liv ind i en nedadgående spiral, som i sidste ende kan medføre døden. Til sidst bliver det så alvorligt, at han smides ud af kostskolen for at vende hjem og det til noget af en overraskelse. Hans bedstemor Ruth, som sidder i kørestol, er flyttet ind hos familien, og selv om det ikke er Sams ansvar alene at hjælpe til med bedstemorens pleje, involveres han mere end han har lyst til – bl.a. skal han sørge for at underholde hende – og hente gin til hende.
Langsomt opdager han, at der er mere ved hans bedstemor, end han ved første øjekast havde forestillet sig – f.eks. har hun arbejdet som krigsfotograf.
Trods generationskløften bliver Ruths og Sams tid sammen en mulighed for dem begge for at forstå sig selv på en ny måde og at favne det sværeste, de hver især må kæmpe med for at komme videre.

Instruktør Matthew J. Saville har med GRANDMOTHER skabt en sort komedie med Charlotte Rampling – kendt fra bl.a. DUNE og ALT GIK GODT – i rollen som den livskraftige bedstemor Ruth, mens George Ferrier ses i rollen som den selvødelæggende Sam. [ok]